Vellykket test av pilotlinjeverktøy for Statnett

2017-11-07T10:13:18+00:00 May 14th, 2016|

Les mer på Statnett sine sider.

Statnett vil la droner gjøre jobber på kraftlinjer som i dag utføres fra helikoptre eller av montører oppe i mastene. Dermed kan arbeidene gjøres mer miljøvennlig og sikrere.

Statnett prøver for tiden ut forskjellige typer droner. Flere nordiske droneselskaper demonstrerer hvordan ubemannede farkoster kan gjøre jobber som i dag blir gjort med helikoptre eller av mannskap i mastene. Dette blir testet ut i et forsknings- og utviklingsprosjekt i Statnett.

KVS Technologies har levert vårt pilotlinetool Lassie til Nordic Unmanned i Sandnes i forbindelse med en suksessfull demontrasjon av hvordan bruk av droner med spesialbygde verktøy kan gjøre hverdagen tryggere i kraftbransjen.